Oriëntaalse Buikdans

P1010428

“Na weer een drukke dag kijk ik uit naar die ene avond in de week. Er even helemaal uit zijn en een uur buikdansen! Dan ben ik weer vrolijk, voel me soepel, ontspannen en als herboren, en ik kan er weer een week tegenaan!” (Astrid).

Oriëntaalse dans (vooral Egyptische buikdans) is een eeuwenoude, levendige dansvorm, ook bekend als Raqs Sharqi of Oriëntaalse Buikdans. Het unieke van deze dans is het samenspel tussen; spanning en ontspanning, stevige ‘aardse’ en sierlijke bewegingen, vurigheid en gevoel, ritme en melodie. Buikdansen is een danskunst, waar entertainment zeker deel van uitmaakt, maar die niet erotisch bedoeld is. Het belangrijkste is dat je kunt dansen daar waar je je het prettigst voelt: van swingende heupen op oriëntaalse buikdansfeesten tot optredens op het podium.

“Aina is an experienced dance teacher, performer, and choreographer, with roots of realistic & physical theatre. She maintains a private practice working with manual therapy. She has been passionate about the Egyptian Oriental Dance for more than 25 years. Her Somatic BellyDance approach helps the students discovering their personal strengths, acting freely within the rules of the dance, and developing their own style.”

“Thank you for the inspiring and helpful dance lessons; they motivated me to continue and consider Egyptian belly dance as a constant hobby of mine in the future” (Pelin).

Aina brengt in haar lessen haar kennis en passie voor muziek en dans over met veel geduld & enthousiasme, – en aandacht voor het individu.
In de lessen ontwikkel je lichaamsbewustzijn, fysieke kracht, lenigheid en ritmegevoel. Je maakt kennis met verschillende basisbewegingen en -houdingen en ontdekt hoe je op basis van combinaties zelf een dansact kunt maken. Gaandeweg verdiepen we de techniek, en krijg je de gelegenheid om deze je eigen te maken. We variëren met verschillende muzieksoorten, dansvormen en ritmes. Behalve solo, gaan we ook samen dansen. Je wordt aangemoedigd te improviseren. Tot slot van de cursus studeren we een korte, vaste choreografie in.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Behalve enthousiasme vraagt het leren van de Egyptische buikdans nieuwsgierigheid en geduld. Nieuwsgierigheid om je eigen lichaam in beweging te verkennen en leren kennen, geduld om je de bewegingen van de dans eigen te maken en uit te voeren.

“Geweldig is dat de bewegingen vanaf de bodem worden opgebouwd, grondig, aandachtig, met respect voor de eigen grenzen. Dat de bewegingen goed worden uitgelegd en deze ook (gaan) lukken. Ik krijg welkome informatie over de cultuur achter de dans en muziek” (Saskia).

Privé les
Op afspraak geeft Aina individuele lessen en sessies waarbij je met persoonlijke aandacht werkt aan inhoud en verdieping in je dans en of persoonlijke groei. Ben je nieuwsgierig naar hoe je in je lijf zit en wat je ermee kunt en wil je 1op1 werken, dan is dit iets voor jou. Neem gerust contact op voor een afspraak.

Kleding advies
Gemakkelijk zittende kleding is gewenst. Sportbroek of een wijde (cirkel)-rok, t-shirt of top, dans schoentjes of blote voeten, en een sjaal om je heupen te accentueren.